Honderden scholen vandaag dicht uit protest tegen bezuinigingen

Actie op meer dan 3.300 basis- en middelbare scholen en ruim zeventienhonderd scholen blijven helemaal dicht. Dat zijn de cijfers die horen bij een grote staking van onderwijzend personeel vandaag.

In de Amsterdam Arena is een grote bijeenkomst om het protest tegen de bezuinigingen van 300 miljoen euro op het passend onderwijs luister bij te zetten. Volgens de NOS verwachten de vakbonden ‘tienduizenden’ docenten en medewerkers binnen het onderwijs.

Het totale budget voor passend onderwijs moet in 2015 van 3,7 naar 3,4 miljard. Korten op bureaucratie en het stoppen van diverse projecten moet een kleine helft van die bezuiniging opleveren. Bijna 100 miljoen wordt gekort op ambulante begeleiding. Ook het samenstellen van grotere klassen moet tientallen miljoenen opleveren.

    • Jules Seegers