Disney-componist Robert Sherman (86) overleden

De gebroeders Sherman zingen samen met Walt Disney hun eigen gecomponeerde werk. Screenshot YouTube

Robert Sherman, schrijver van diverse klassieke Disney-liedjes, is gisteren op 86-jarige leeftijd in Londen overleden, zo meldde zijn zoon vanochtend op Facebook. De componist schreef onder andere muziek voor Winnie the Pooh, Jungle Book en Mary Poppins.

Zoon Jeffrey Sherman schrijft op Facebook over zijn vader:

“Hij is vredevol heengegaan na maanden dapper te hebben gevochten tegen de dood. Hij wilde vreugde op de wereld brengen en daar is hij helemaal in geslaagd.”

Sherman componeerde veel van zijn klassiekers samen met zijn broer Richard, waaronder ‘It’s a small world after all’, nog altijd te beluisteren in de verschillende Disneyparken bij de gelijknamige attractie.

In 1965 wonnen de broers twee Oscars en een Grammy Award voor de muziek van de film en musical Mary Poppins het bekende Supercalifragilisticexpialidocious, hieronder gezongen door onze eigen Noortje Herlaar.

Robert Sherman was als militair van negentien betrokken bij de bevrijding van het concentratiekamp Dachau, waarbij hij in zijn knie werd geschoten. Zijn wandelstok werd hierop noodgedwongen zijn handelsmerk. In de jaren vijftig begonnen de gebroeders Sherman hun eigen muziekuitgeverij, waarna Walt Disney hen in dienst nam. In hun jonge jaren zongen Robert en Richard hun eigen lied samen met filmproducent Walt Disney.