Belangrijke vluchtweg uit Homs gebombardeerd

Het Syrische leger heeft vanochtend een brug gebombardeerd in de provincie Homs die door duizenden burgers is gebruikt als vluchtweg naar buurland Libanon. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het gaat om een brug over de Orontes-rivier, gelegen in de buurt van de stad Qousseir, vlakbij de grens tussen Syrië en Libanon. Volgens een woordvoerder van het Observatorium zijn de afgelopen dagen ruim 1500 vluchtelingen het land ontvlucht via deze brug. Voornamelijk voor gewonden is het de belangrijkste vluchtweg naar het buurland, benadrukt de woordvoerder.

In totaal zouden ruim duizend Syriërs hebben de grens met het noorden van Libanon overgestoken op de vlucht voor het geweld in hun thuisland. Dat meldde een woordvoerder van de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) gisteren. Door de hevige beschietingen van de laatste dagen zijn voornamelijk vrouwen en kinderen op de vlucht geslagen, waarvan een groot deel gebruik maakte van de betreffende brug.