’55-plussers moeizaam aan de slag’

De stijgende werkloosheid raakt oudere werkzoekenden extra hard, zo concludeert het UWV vanochtend. Van de werknemers die vorig jaar zijn aangenomen is krap twee procent boven de 55 jaar. Dat was het jaar ervoor nog vijf procent.

Om het tij voor oudere werkzoekenden te keren zet het UWV 150 extra coaches in die 55-plussers begeleiden in de zoektocht naar een baan, in de hoop dat dit jaar meer ouderen aan de slag kunnen.

Jongeren van onder de dertig komen relatief makkelijker aan werk. Vorig jaar ging 37 procent van de 647.000 vervulde vacatures naar mensen onder de 25 jaar, zo blijkt volgens de NOS uit de vandaag verschenen jaarrapportage van het UWV.

Het UWV ziet ook voor werkgevers belang bij het aannemen van ouderen. De babyboomers vertrekken de komende jaren massaal om met pensioen te gaan. Voor de lange termijn is het voor bedrijven belangrijk om ook oudere, meer ervaren personeelsleden in dienst te hebben.