Zeker 206 doden bij ontploffing in een munitiedepot van Republiek Congo

Bij een reeks explosies in een munitiedepot in Brazzaville, de hoofdstad van de Republiek Congo, zijn gisteren zeker 206 doden gevallen.

Minstens 237 mensen raakten gewond en meer dan tweeduizend omwonenden moesten volgens ooggetuigen hun huizen ontvluchten. Het munitiedepot ontplofte nadat het had vlam gevat.

Tussen de ruïnes van de St. Louis-kerk ligt volgens een woordvoerder nog een onbekend aantal slachtoffers. „Talloze kerkgangers zitten gevangen tussen de brokstukken. Verscheidene doden zijn geborgen, maar binnen liggen er nog meer doden.”

Minister van Defensie Charles Zacharie Boawo riep gisteren op de landelijke televisie de bevolking op om de kalmte te bewaren. Hij zei: „De ontploffingen die u heeft gehoord betekenen niet dat er een oorlog, staatsgreep of muiterij aan de gang is.” AP