Weer

Het echt mooie lenteweer krijgt nog niet echt grip op ons land. Tussen een hogedrukgebied boven Scandinavië en bij Frankrijk wrong zich vandaag een klein lagedrukgebied over ons land. De komende uren lost dit op en verbetert het weer boven ons land tijdelijk. Helaas dringt tegelijkertijd een oceaandepressie zich op, met regen op woensdag. Pas vanaf donderdag verbeteren de condities voor een langere periode. De weersverbetering die zich vanavond aftekent zal dus kortstondig zijn.

In de loop van de nacht wordt het ook op steeds meer plekken in het zuidwesten van het land droog. Opklaringen in de noordoostelijke provincies laten het hier het meeste afkoelen, tot op een enkele plek net onder nul.

Morgenochtend begint met veel zon in het noordoosten van het land, de rest van Nederland is veelal bewolkt. In de loop van de ochtend breekt de bewolking hier, terwijl in Friesland, Groningen en Drenthe juist weer stapelwolken gaan ontstaan. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind stijgt het kwik naar 7 tot 9 graden.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af. Langs de oostgrens valt nog een maartse bui.

Daarna is het droog, maar met vrij veel wolken.