Voetbalnieuws

Moslimvrouwen mogen tijdens voetbalwedstrijden toch een hoofddoek dragen. Dat heeft de spelregelcommissie van de FIFA dit weekend besloten. Daarmee draait de wereldvoetbalbond het verbod op het dragen van hoofddoekjes door voetbalsters terug, dat sinds 2007 van kracht was. Prins Ali bin Al Hussein van Jordanië, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, verwelkomde het besluit. „Ik heb er vertrouwen in dat veel gelukkige speelsters zullen terugkeren op het veld.”

Maarten Stekelenburg zal ook aan zijn tweede stadsderby geen goede herinneringen bewaren. De doelman van AS Roma en het Nederlands elftal werd in de beladen wedstrijd tegen stadgenoot Lazio Roma al na zeven minuten van het veld gestuurd. Stekelenburg haakte Lazio-spits Miroslav Klose en kreeg daarvoor de rode kaart. Met tien man verloor AS Roma met 2-1 van Lazio.

Zlatan Ibrahimovic maakte drie doelpunten voor zijn club. Dankzij de Zweedse spits won AC Milan eenvoudig van Palermo (4-0) en blijft de ploeg koploper in Serie A. Naaste concurrent Juventus bleef tegen Chievo Verona op 1-1 steken.

In de Bundesliga nam koploper Borussia Dortmund verder afstand van de concurrentie. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was op eigen veld FSV Mainz met 2-1 de baas. Dortmund heeft nu een voorsprong van zeven punten op Bayern München, dat met 2-0 onderuit ging bij Bayer Leverkusen.