Video: verkiezingsfraude in Rusland op beeld vastgelegd

Rus fraudeert met stembiljetten en wordt betrapt door een videocamera. Foto Screenshot YouTube / psychicbob

Als je fraudeert, is het uiteraard wel verstandig om even te kijken of er niet ergens in de buurt een beveiligingscamera hangt. In ieder geval één Rus was zich tijdens de presidentsverkiezingen gisteren in zijn land niet bewust van deze elementaire basisregel bij het vals spelen. Of hij had er simpelweg lak aan natuurlijk.

Videobeelden op de website van de Britse BBC tonen hoe een Russische man verschillende stembiljetten in een automatische stemmachine stopt. Normaal gesproken zou een persoon deze handeling slechts met één stembiljet kunnen en mogen uitvoeren.

De belangrijkste Russische toezichthouder op de verkiezingen is naar eigen zeggen bekend met de truc, maar stelt dat juist deze manier van frauderen dit jaar minder voorkwam dan tijdens vorige verkiezingen.