Tokio zoekt ontsnapte babypinguïn

De foto van de ontsnapte pinguïn zoals hij vanochtend door het Tokyo Sea Life Park werd verspreid. Foto AFP

Tokio is in de ban van een ontsnapte babypinguïn. De Humboldt-pinguïn van één jaar oud werd gisteren gespot op bovenstaande foto. In de Japanse hoofdstad is nu een zoektocht naar het beestje begonnen, dat “met een enorme snelheid” zou rondzwemmen.

De pinguïn werd gisteren gesignaleerd in de Kyu Edo-rivier in Tokio en zwom in de richting van de baai van Tokio, zo meldt de BBC vanochtend. Medewerkers van het Tokyo Sea Life Park, de locatie waar de jonge pinguïn tot voor kort verbleef, proberen het zestig centimeter lange beestje te vangen, maar dat schijnt lastig te zijn omdat hij nogal hard kan zwemmen.

Hoe de Humboldt-pinguïn uit het Tokyo Sea Life Park heeft kunnen ontsnappen is nog onbekend. Hij werd tot gisteren ook niet vermist omdat hij samen met 134 soortgenoten in een verblijf woont. Humboldt-pinguïns leven in het wild aan de Pacifische kust van Zuid-Amerika en op eilanden van de kust bij Chili en Peru.

Archieffoto van een Humboldt-pinguïn in het Jurong Bird Park in Singapore van april vorig jaar. Foto AFP / Roslan RahmanArchieffoto van een Humboldt-pinguïn in het Jurong Bird Park in Singapore van april vorig jaar. Foto AFP / Roslan Rahman