Rode Kruis begint met hulp in Homs

A man carries a small girl during fighting in the Bab Tudmor neighborhood of the restive city of Homs, some 160kms north of the Syrian capital Damascus on February 25, 2012. China called for an end to violence in Syria on March 4, 2012, as the regime of Bashar al-Assad sparked international outrage by blocking aid from reaching the battered Baba Amr flashpoint in Homs city. AFP PHOTO/STR AFP

Het Syrische Rode Kruis is zondag begonnen voedsel en dekens uit te delen in en rondom de Syrische stad Homs. De hulpverleners waren zondag actief in het dorp Abel, zo’n drie kilometer buiten Homs, en in Inshaat en Tawzii, twee wijken in Homs. De hulpverleners proberen ook nog steeds de wijk Baba Amr binnen te komen, maar tot gisteravond tevergeefs. Het zou niet veilig zijn in de wijk. Syrische regeringstroepen heroverden Baba Amr donderdag op tegenstanders van het regime. Volgens activisten hebben de regeringstroepen tientallen inwoners van de wijk standrechtelijk geëxecuteerd. AP