PSV biedt supporters excuses aan voor nederlaag - Rutten niet weg

PSV-spelers Tim Matavz en Ola Toivonen in betere tijden, tijdens de winst op Trabzonspor in de Europa League vorige maand. Foto AP

PSV heeft zijn supporters officieel excuses aangeboden voor de afstraffing tegen FC Twente. Dat deed de club uit Eindhoven vanavond via een verklaring op zijn website.

De ploeg van trainer Fred Rutten ging gisteren tot woede van de fans in eigen huis met 6-2 onderuit tegen concurrent voor de titel FC Twente. Volgens PSV kan zo’n uitslag niet zonder een fundamentele herbezinning blijven. PSV schrijft op zijn website:

“Het gevoel dat nu overheerst, is om een excuus over te brengen aan alle supporters die terecht zwaar teleurgesteld zijn.”

Positie Rutten lijkt niet ter discussie te staan

Maar de club vraagt ook om enig begrip van de fans. Een vertrek van trainer Rutten, waar de fans tijdens de wedstrijd massaal om schreeuwden, lijkt PSV niet te overwegen. De club meldt niet achter maatregelen te staan die de rust slechts tijdelijk terugbrengen.

“PSV vindt ook dat een kortetermijnoplossing moet aansluiten bij de keuze voor komende seizoenen.”

Eerder dit seizoen werd al bekend dat Rutten aan het einde van het seizoen vertrekt bij PSV. De coach werd in de zomer van 2009 aangesteld, maar pakte sindsdien geen enkele prijs. Met zijn ploeg staat Rutten momenteel derde in de Eredivisie met een punt achterstand op koploper AZ.

Spelers en trainers van PSV meden vanochtend de pers en toegestroomde fans. De gebruikelijke uitlooptraining werd niet op het veld van De Herdgang afgewerkt, maar in het nabijgelegen bos.