Nu zie je ‘m wel, nu weer niet: de eerste onzichtbare auto

De eerste onzichtbare elektrische auto van Mercedes-Benz. Beeld: screenshot Youtube.com

Autofabrikant Mercedes-Benz doet het gewoon: de eerste onzichtbare auto maken. En hoe hebben ze dat gedaan? Door een echte versie van Harry Potters Invisibility Cloak over hun nieuwste elektrische model heen te leggen.

Met de zogenoemde ‘F-Cell hydrogen fuel technology’ heeft dit model van Mercedes-Benz volgens de fabrikant “0.0 emissions”, en is de auto voor het milieu zo goed als onzichtbaar. Hoe beter dit aan het publiek te laten zien dan de auto ook daadwerkelijk onzichtbaar te maken. Met behulp van duizenden LED-lampjes en een camera die de opgenomen beelden via de LED-lampjes uitzendt rijdt de auto langs nietsvermoedende mensen door de straten van Duitsland. Het levert een gave reclamestunt op:

http://youtu.be/ZIGzpi9lCck