Metrohalte eert Shaffy met kunst

De actie om Shaffy te eren met een station van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn vindt definitief geen doorgang. In plaats daarvan zal de in 2009 overleden zanger en acteur geëerd worden met een kunstwerk.

Alex Sheerazi, directeur communicatie van de Noord/Zuidlijn, vindt de actie een fantastisch initiatief maar pleit voor een andere manier om Shaffy te herdenken. „In Amsterdam is het beleid en traditie om metrostations te vernoemen naar de locatie waar ze te vinden zijn”, licht Sheerazi toe. Daarom is een nieuw plan ontwikkeld: het Ramses Shaffy Art Project. Volgens één van de initiatiefnemers, Nigaoio Wijnen, wordt er voor het metrostation gezocht naar kunst die „gebaseerd moet zijn op het leven van Ramses Shaffy”.

Een jury, met o.a. Liesbeth List en Jeroen Krabbé, beoordeelt de plannen. „Ramses moet voelbaar zijn”, zei Krabbé in tv-programma Opium. Via internet kan gestemd worden. De winnaar wordt in het najaar bekend. (Novum)