Larsson snelste in proloog van rittenkoers Parijs-Nice

Tony Martin, die vorig jaar in Nice de eindzege greep, viel tegen met een 28ste plaats in de proloog.

ROTTERDAM. Gustav Larsson is de eerste drager van de gele leiderstrui in Parijs-Nice. De Zweedse renner van Vacansoleil legde de 9,4 kilometer lange proloog van de ‘koers naar de zon’ gisteren af in 11.19 minuten. Bradley Wiggins (Team Sky) eindigde als tweede op 1 seconde achterstand en Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) gaf 3 seconden toe. Beste Nederlander was Larssons ploegmaat Lieuwe Westra, die op 20 seconden als negentiende finishte. Titelverdediger Tony Martin viel tegen in de proloog. De Duitse renner van Omega Pharma werd slechts 28ste.

Vandaag staat de eerste etappe van Parijs-Nice, van Mantes-la-Jolie naar Orléans over 185,5 kilometer, op het programma. Zondag wordt de rittenkoers afgesloten met een klimtijdrit van Nice naar de Col d’Èze. Novum