Kort nieuws Sport

Weer hoofdrol V. Persie, ontslag Chelsea-coach

Londen. Robin van Persie heeft Arsenal met twee fraaie treffers aan een 2-1 uitzege op Liverpool geholpen. Hij bracht zijn totaal op 25 competitietreffers. Dirk Kuijt miste een strafschop. Liverpool heeft dit seizoen acht penalty’s gemist. Chelsea heeft na het 1-0 verlies bij West Bromwich coach André Villas-Boas ontslagen. De Portugees won vorig jaar met Porto de Europa League. (Novum)

Zweed Larsson winnaar proloog van Parijs-Nice

ROTTERDAM. Gustav Larsson heeft gisteren de proloog in Parijs-Nice gewonnen. De Zweed van Vacansoleil was een tel sneller dan de Brit Bradley Wiggins. Beste Nederlander was Larssons ploeggenoot Lieuwe Westra, die negentiende werd. (Novum)

Wladimir Klitschko behoudt bokstitel

Düsseldorf. Wladimir Klitschko heeft zaterdag zijn vier wereldtitels in het zwaargewicht met succes verdedigd. De Oekraïner sloeg de Fransman Mormeck knock-out. Klitschko is wereldkampioen van de WBA, IBF, WBO en IBO. Zijn broer Vitali is wereldkampioen in de WBC. (Novum)

Federer behaalt 72ste toernooizege in Dubai

Dubai. Roger Federer heeft zaterdag het ATP-toernooi in Dubai gewonnen. Hij won in de finale van Andy Murray met 7-5 en 6-4. Voor Federer is het zijn 72ste zege. Hij won vier keer eerder in Dubai. (Novum)

Golfer McIlroy nieuwe nummer 1 van wereld

Palm Beach. Rory McIlroy is na zijn golfzege in Palm Beach de nieuwe nummer één van de wereld. De Noord-Ier bleef de Amerikaan Tiger Woods, die een geweldige slotronde liep, twee slagen voor. (NRC)