Invalide slaat arbiter

Een voetballer van het gehandicaptenteam van SV Ommoord heeft zaterdag een scheidsrechter aangevallen. Het is volgens de KNVB voor het eerst dat een dergelijk incident zich voordoet in het gehandicaptenvoetbal.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd tegen LMO gaf de 27-jarige speler van Ommoord de arbiter een klap. Het duel werd stilgelegd. Richard Volwerk, voorzitter van SV Ommoord, is geschokt door de actie. „In de twintig jaar dat we met een G-team spelen, is er nooit iets gebeurd”, zegt de voorzitter in een reactie. „Onze spelers worden tijdens de wedstrijden door vier vrijwilligers begeleid en dat is altijd goed gegaan.”

De speler in kwestie is door SV Ommoord geschorst. De arbiter heeft aangifte gedaan tegen de voetballer, die zaterdagmiddag werd opgepakt. Na een nacht in bewaring te hebben doorgebracht, werd hij gisteren vrijgelaten.

Voorzitter Volwerk van SV Omoord: „Hij is beduusd. De jongen is geestelijk gehandicapt en begrijpt het niet allemaal.” De voetballer moet in juni voorkomen. Het is nog onduidelijk of de KNVB verdere stappen onderneemt tegen SV Ommoord.