Romney wint in Washington

CINCINNATI, OH - MARCH 03: Republican presidential candidate, former Massachusetts Gov. Mitt Romney and supporters pause for a moment of silence to honor victims of recent tornadoes in Ohio during a campaign rally at The Montgomery Inn Restaurant at the Roadhouse on March 3, 2012 in Cincinnati, Ohio. Mitt Romney is campaigning in Ohio ahead of Super Tuesday. Justin Sullivan/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Mitt Romney en zijn gehoor nemen een moment stilte in acht voor de slachtoffers van de recente tornado's in Ohio, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Cincinnati. Foto AFP / Justin Sullivan

Mitt Romney heeft de Republikeinse voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap in de staat Washington gewonnen. Het is zijn derde overwinning op rij. Dat versterkt zijn positie in de aanloop naar Super Tuesday, wanneer in tien staten voorverkiezingen worden gehouden.

De overwinning laat volgens Romney zien dat de mensen in Washington ‘geen insider uit Washington (D.C.) in het Witte Huis willen’.

“Zij willen een conservatieve zakenman die de private sector begrijpt en die weet hoe je de federale overheid uit de weg krijgt zodat de economie weer krachtig kan groeien.” - Romney

Toen de stemmen in zestig procent van de kiesdistricten waren geteld, stond Romney op 37 procent van de stemmen. Ron Paul en Rick Santorum zijn in een nek-aan-nek race verwikkeld om de tweede plaats en staan ieder op ongeveer 24 procent. Newt Gingrich volgt op afstand met slechts elf procent.