Rode Kruis probeert nog steeds wijk Baba Amr in Homs binnen te komen

Het Syrische Rode Kruis is vandaag begonnen met hulpverlening in een stadje nabij de Syrische stad Homs. De organisatie is van plan om daarna door te gaan naar andere wijken om gezinnen op te vangen die zijn gevlucht uit de belegerde wijk Baba Amr.

Het Rode Kruis probeert Baba Amr nog altijd binnen te komen, zo zei een medewerker van de hulporganisatie vandaag. Het kan echter nog dagen duren voordat de hulpverleners de wijk kunnen betreden, aldus Shueib Shaaban.

Volgens Shabaan heeft het Rode Kruis toestemming gekregen van de gouverneur van Homs om Baba Amr dinsdag binnen te gaan. Een andere medewerker van het Rode Kruis zei echter dat de groep hoopt zondag nog de wijk te betreden.

Syrische regeringstroepen heroverden Baba Amr donderdag op tegenstanders van het regime. Volgens activisten zijn bij het beleg van Homs, dat weken duurde, honderden mensen omgekomen.

Het Rode Kruis stuurde vrijdag al een hulpkonvooi naar Homs nadat de organisatie toestemming had gekregen van de Syrische autoriteiten. Eenmaal aangekomen in de stad kregen de hulpverleners van het leger te horen dat Baba Amr afgesloten bleef uit veiligheidsoverwegingen.