PSV hard onderuit tegen Twente

FC Twente heeft vandaag PSV een vernietigende nederlaag toegebracht. Het werd 2-6 in Eindhoven na een 0-4 ruststand. Twente scoorde zelfs nog twee keer nadat verdediger Douglas al snel in de tweede helft met rood van het veld werd gezonden. Het was de eerste keer dat PSV thuis zoveel goals incasseerde in de Eredivisie.

PSV werd in de eerste helft volledig op een hoopje gespeeld door de Tukkers, meldt persbureau Novum. Onder leiding van Ola John was het Twente dat de dienst uitmaakte in het Philips Stadion. Na acht minuten was het John, door niemand aangepakt, die de 0-1 binnenschoot.

Willem Janssen scoorde in de 18e minuut voor de ploeg van coach Steve McClaren na een voorzet van Peter Wisgerhof. Die maakte er zelf 0-3 van met een mooi schot na een overstapje van Wout Brama. En Luuk de Jong dompelde Eindhoven helemaal in rouw toen hij op aangeven van John de 0-4 inkopte.

Twente in tweede helft snel met tien man

Na rust stopte de vernedering van het zieltogende PSV toen Douglas na vijf minuten spelen in de tweede helft voor een onschuldig ogend vergrijp tegen Ola Toivonen rood kreeg. McClaren haalde zijn beste man John van het veld en bracht met Rasmus Bengtsson een nieuwe verdediger in.

Twente hield geen bal meer in de ploeg en PSV mocht aanval na aanval spelen. Toivonen bracht met een rake kopbal in de 55e minuut iets van spanning terug. Maar twintig minuten en een serie kansen van PSV later, was het Twente dat wederom scoorde. Leroy Fer begon met de bal aan de voet op zijn eigen helft en stopte pas met rennen toen hij Andreas Isaksson voor de vijfde keer had laten vissen.

PSV scoorde in de 82e minuut weliswaar nogmaals, kopbal van Toivonen, maar Twente had, zoals het in deze wedstrijd hoorde, het laatste woord. Janssen rondde in de 87e minuut een counter bekwaam af.

Twente pakt tweede plek, PSV terug naar derde plaats, AZ koploper

Door de nederlaag viel PSV terug naar de derde plaats op de ranglijst. Twente klom naar de tweede plek, met een punt en een wedstrijd minder dan koploper AZ.

    • Lex Boon