Meer dan duizend Syriërs vluchten naar Libanon vanwege geweld

A man carries a Rocket Propelled Grenade (RPG) in the al-Hamidiya neighborhood of the restive city of Homs, some 160kms north of the Syrian capital Damascus on February 25, 2012. China called for an end to violence in Syria on March 4, 2012, as the regime of Bashar al-Assad sparked international outrage by blocking aid from reaching the battered Baba Amr flashpoint in Homs city. AFP PHOTO/STR Een man draagt een granaatwerper in de wijk al-Hamidiya van de Syrische stad Homs, op 25 februari jl. Foto AFP

Meer dan duizend Syriërs hebben de grens met het noorden van Libanon overgestoken op de vlucht voor het geweld in hun thuisland. Dat zegt een woordvoerder van de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) tegen persbureau Reuters.

“Tussen de één- en tweeduizend (Syriërs) zijn bezig met de oversteek van Syrië naar Libanon”, zo verklaart plaatsvervangend vertegenwoordiger van de UNHCR in Libanon, Jean Paul Cavalieri. “De aantallen zullen duidelijk worden in de komende uren. Dit is wat we horen van onze teams ter plaatse en van lokale overheden.”

Een getuige aan de Libanese grens hoorde eerder vandaag zware beschietingen vanuit het nabijgelegen Syrische stadje Qusair en zag vooral vrouwen en kinderen op de vlucht, te voet onderweg naar Libanon.