Doden bij twee zelfmoordaanslagen in Jemen

In het zuiden van Jemen zijn bij twee zelfmoordaanslagen zeker zes soldaten om het leven gekomen. Dat melden lokale functionarissen en bewoners.

De zelfmoordterroristen, die gelieerd zijn aan Al-Qaeda, brachten twee voertuigen beladen met explosieven tot ontploffing bij twee militaire posten even buiten de stad Zinjibar. Regeringstroepen waren het doelwit van de aanslagen.

Volgens de plaatselijke bronnen hebben de militanten van de groep Ansar al-Shari’a ook een aantal soldaten gevangen genomen. Vanuit het zuiden wordt het land geteisterd door deze aan Al-Qaeda verwante beweging. Extremistische groeperingen profiteren van de chaos in het land.

Eind vorige maand is in Jemen Abed Rabo Mansour Hadi beëdigd als nieuwe president. Hij volgt Ali Abdullah Saleh op, die na meer dan 33 jaar de macht heeft overgedragen. Hadi was de enige kandidaat in de presidentsverkiezingen.