Van Persie leidt Arsenal in extremis voorbij Liverpool, Kuyt mist penalty

Robin van Persie viert zijn eerste doelpunt van de middag met ploeggenoot Theo Walcott. Foto Reuters / Phil Noble

Robin van Persie blijft de grote man van de Premier League. De spits van Oranje tekende vanmiddag bij het topaffiche Liverpool-Arsenal in blessuretijd voor zijn tweede treffer van de middag en stelde zo de 2-1 uitzege veilig.

Met liefst 31 goals in 36 wedstrijden dit seizoen onderstreept Van Persie nog maar eens zijn absolute bloedvorm in de Engelse competitie, waarin hij topscorer is. Vanmiddag was hij voor Arsenal goud waard in de hevige strijd om de vierde plek die nog kans biedt op deelname aan de Champions League. Liverpool kwam voor eigen publiek nog wel op voorsprong, maar niet voor de eerste keer sleurde Van Persie zijn ploeg naar de drie punten.

Kuyt verzilvert fopduik Suárez niet

Dirk Kuyt miste na twintig minuten spelen een strafschop en verzuimde Liverpool zo op voorsprong te zetten. De penalty kwam overigens tot stand door een schwalbe van oud-Ajacied Luis Suárez. Vijf minuten later werd het alsnog 1-0 toen Arsenal-verdediger Laurent Koscielny de bal achter zijn eigen doelman tikte. Weer vijf minuten later wist Robin van Persie de stand alweer gelijk te trekken:

Van Persie omzeilt buitenspelval: 1-2

De 1-1 stand bleef lang op het bord staan en eenmaal in blessuretijd van de tweede helft aangekomen leek een puntendeling het hoogst haalbare voor beide teams. Maar na twee van de acht extra speelminuten verraste Van Persie Liverpool-goalie Pepe Reina door een afgemeten voorzet van Alex Song direct op de pantoffel te nemen:

De nederlaag voor Liverpool was uiterst ongelukkig. De ploeg van trainer Kenny Dalglish dwong Arsenal vooral in de eerste helft met goede combinaties ver terug en creëerde veel kansen. Arsenal nestelt zich door de zege steviger op de vierde plaats in de Premier League. Liverpool, dat door de winst van de League Cup al zeker is van een Europees ticket, staat zevende.