Uitgelicht zondag

Film

Le masque de fer (Henri Decoin, 1962, F/I). Remake van Amerikaanse film uit 1929, gebaseerd op verhaal van Alexandre Dumas père die het op zijn beurt weer geleend had van een legende. In deze zwart-witversie is Jean Marais de getapte musketier d’Artagnan, die de identieke tweelingbroer van koning Lodewijk XIV naar Parijs moet zien te loodsen en daarbij tegengewerkt wordt door snode verraders. Ook met Jean Rochefort en toekomstige Bond-girl Claudine Auger. Eén, 14.05-16.10u.

The Bachelor (Gary Sinyor, 1999, VS). Teleurstellende remake van de korte film Seven Chances (1925), waarin Buster Keaton een grote erfenis krijgt mits hij binnen een dag weet te trouwen. Met Chris O’Donnell als vrijgezel met bindingsangst, Renee Zellweger, Peter Ustinov en Mariah Carey. Net5, 18.30-20.30u.

Astérix et Obélix: Mission Cléopâtre (Alain Chabat, 2002, F/D). Tweede live-actionfilm over het stripduo, deze keer van regisseur Chabat, die ook de rol van Caesar vertolkt. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden tot woordspelingen die Egyptische namen, eindigend op ‘is’, bieden: Otis is de uitvinder van de lift, Numérobis (‘Tekenis’ in de Nederlandse vertaling) is een architect en Cannabis een ezeltje. Scherpzinniger zijn de visuele grapjes, maar de humor mikt uiteindelijk niet erg hoog. Met Gérard Depardieu, Monica Bellucci, Laetitia Casta en Roberto Benigni. RTL7, 20.00-2 2.10u.

Maigret voit rouge (Gilles Grangier, 1963, F/I). Policier, naar een van de boeken van de Belgische schrijver Georges Simenon over de Parijse commissaris Maigret, hier vertolkt door Jean Gabin. Een vuurgevecht bij het Gare du Nord leidt Maigrets assistent Lognon (Guy Decomble) naar de bar van Lily (Françoise Fabian) en naar een groep Amerikaanse gangsters die Lognon gevangennemen. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-22.25u.

Informatief

The Rachel Zoe project. Serie over het bedrijf van de modestyliste die beroemdheden als Cameron Diaz, Kate Hudson en Anne Hathaway tot haar klantenkring rekent. Rachel Zoe en haar team van perfect gestylede en elkaar afkattende assistenten worden gevolgd bij hun werk en we zien Zoe haar tijd verdelen tussen deadlines, modeshows en filmsterren. TLC, 20.00-21.00u.

Amusement

Canvas Klassiek. Abdel Rahman El Bacha speelt de vier Ballades van Frédéric Chopin. Canvas, 12.45-13.20u.

NTR Podium. Een portret van pianist Hannes Minnaar, het Derde Pianoconcert van Rachmaninov door Denis Matsuev en de dansfilm Spiegelingen van Marinus Groothof en Dunja Jocic. Ned.2, 13.00-14.00u.

Connected. Serie waarin vijf vrouwen enkele maanden hun eigen leven filmden. Loes ontmoet in deze aflevering Willem. Ook al zegt ze niet in de liefde te geloven, het is duidelijk dat hij toch meer voor haar betekent. Git is absoluut niet van plan sleur toe te laten in haar kersverse relatie met Maarten en dat zal hij weten. Bij Mira en Rikkert daarentegen ligt die sleur op de loer. Ned.3, 21.15-21.50u.

Upstairs downstairs: A perfect specimen of womanhood. Blanche ontmoet na het verschijnen van een schandaalroman een oude liefde en hun passie laait op. In de bediendenvertrekken veroorzaakt Beryls besluit om voet bij stuk te houden tumult, maar een oude bekende geeft raad. Lady Persie onthult een schokkend geheim aan Sir Hallam. BBC 1, 22.00-23.00u.