NASA doelwit van hackers

Chinese hackers hebben in november het netwerk van één van NASA's belangrijkste onderdelen, het Jet Propulsion Laboratory (JPL), geïnfiltreerd. Het JPL is verantwoordelijk voor NASA’s onbemande ruimtevaartuigen. Dat blijkt uit een rapport van de NASA, dat deze week werd gepubliceerd.

Volgens de NASA hadden de indringers, die Chinese IP-adressen gebruikten, volledige controle over de netwerken. Verder onderzoek naar het incident is nog gaande, maar hackers hebben door de infiltratie gevoelige documenten kunnen stelen, eigen gebruikersnamen kunnen toevoegen en schadelijke software kunnen uploaden, zegt de NASA.

Uit het rapport blijkt dat de ruimtevaartorganisatie vrijwel continu wordt aangevallen door hackers. Volgens het rapport vonden er in twee jaar 5.408 ‘incidenten’ plaats, waarbij schadelijke software werd geïnstalleerd of gevoelige informatie werd ontvreemd.