Murray brengt Djokovic eerste nederlaag 2012 toe

Andy Murray heeft gisteren voor een verrassing gezorgd door Novak Djokovic in de halve finales van Dubai te verslaan. De Schot won in twee sets: 6-2 en 7-5. Het betekende de eerste nederlaag voor Djokovic dit jaar. Murray stuit in de finale op Roger Federer, die in twee sets won van de Argentijn Juan Martin Del Potro: 7-6 en 7-6.

Murray liet Djokovic keer op keer het initiatief nemen om vervolgens in de tegenstoot hard toe te slaan. Murray passeerde Djokovic aan alle kanten, maar profiteerde ook van de hoge foutenlast van de Serviër. In de eerste set leverde dat Murray twee breaks op.

Djokovic, die de laatste ontmoeting tussen de twee eerder dit jaar op de Australian Open had gewonnen, lukte het niet om het tij te keren aan het begin van de tweede set.

In de tweede set had de Schot aan een servicedoorbraak voldoende om op 5-3 voor de wedstrijd te mogen serveren. Djokovic richtte zich op en brak met nauwkeuriger spel terug. Op 6-5 leverde de Serviër nogmaals zijn opslag in, en daarmee de partij.

Federer en Del Potro gingen in de eerste set gelijk op. In de tiebreak trok de Zwitser alsnog aan het langste eind. In het tweede bedrijf had Federer vier keer de kans om toe te slaan, maar opnieuw hield Del Potro stand. Federer kwam in de tiebreak op een 6-2 achterstand. Hij maakte dat ongedaan en sloeg toe op zijn eerste matchpoint.