Kort nieuws Sport

Hippische bond: geen wedstrijden om virus

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. In verband met een nieuwe mogelijke uitbraak van het rhino-virus adviseert de Hippische bond (KNHS) verenigingen en wedstrijdorganisaties dit weekend alle wedstrijden af te gelasten. Twee nieuwe gevallen van het voor paarden gevaarlijke virus zijn gemeld. Hoewel een bevestiging daarvan ontbreekt, wil de KNHS geen risico’s nemen en gelast de bond daarom de KNHS Indoorkampioenschappen voor dit weekend en volgend weekend af. Ook adviseert de KNHS niet onnodig paarden te vervoeren. Rhinopneumonie-infecties kunnen bij het paard griepachtige verschijnselen, abortus of neurologische aandoeningen als verlamming veroorzaken. Besmetting vindt plaats via de luchtwegen.

Blatter wil invoering doellijntechnologie

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat er bij de spelregelcommissie IFAB op aandringen dat de doellijntechnologie snel wordt ingevoerd. De baas van de FIFA wil er alles aan doen om te voorkomen dat een blunder zoals bij de afgekeurde treffer van Engeland op het afgelopen WK nogmaals voorkomt. „Ik ga dood als ik nog een keer zo'n situatie moet meemaken. We kunnen niet meer wachten op die technologie, we moeten door”, sprak Blatter aan de vooravond van het congres van de IFAB in het Engelse Surrey.