Hij: ‘Ze drinkt haar geld op in de kroeg’

Alieke: „Ik ga gerust vier winkels af om te kijken waar het ecologische wc-papier het goedkoopst is. Het is toch tof dat ik weet dat de Dirk daar 2 euro voor vraagt en de natuurwinkel 6 euro? Dat heb ik van m’n moeder. Als ik thee ga drinken in de kroeg, zegt ze: ‘Wat érg, dat is warm water, daar betaal je toch niet voor?’”

Thomas: „Ik maak elke maand 150 euro zakgeld over van onze gezamenlijke rekening naar onze eigen rekeningen. Alieke drinkt al haar zakgeld op in de kroeg. Ik koop er strips en Magic the Gathering-kaarten van.”

Alieke: „Op vakantie neemt Thomas een blocnote mee waarin hij noteert wat hij pint en uitgeeft. Dat is onze rolverdeling: hij houdt het bij en ik zoek de koopjes. Ik loop voor de vrije uitloopeieren echt om naar de Aldi. Scheelt 20 cent.”

Thomas: „ Ik vind geld uitgeven niet moeilijk, maar ik wil wel precies weten waaraan.”

Alieke: „Soms hebben we woorden over geld. Over ons kleedgeld bijvoorbeeld. Voor Thomas koop ik daarvan eens per jaar drie broeken bij de H&M voor een tientje per stuk. En Zohra krijgt veel van mijn moeder. Ik kocht vooral kleren voor mezelf.”

Thomas: „Ik vond het oneerlijk dat je het hele bedrag aan jezelf uitgaf. Maar ja, ik wil ook dat mijn vrouw er leuk uitziet. Nu koopt ze niet meer zo excessief.”

Alieke: „Per kwartaal gaat er 225 euro naar mij, 50 naar Thom en 25 naar Zohra. Jammer genoeg kan ik niet meer zo vaak winkelen nu ik een baan heb.”

Thomas: „Ik zie aan de rekening wat Alieke uitgeeft, maar ik zeg er hooguit drie keer per jaar iets van. Een winterjas omdat de oude stuk is, daar hoor je mij niet over…”

Alieke: „…Maar wel over het achthonderdste shirtje, haha.”