Heerenveen verzuimt druk op top drie op te voeren: 0-0 bij ADO

Sc Heerenveen is vanavond tegen duur puntverlies aangelopen in de titelstrijd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans speelde op bezoek bij ADO Den Haag met 0-0 gelijk.

Vooraf verkeerden beide teams in de wetenschap dat ADO dit kalenderjaar nog niet won en dat de Heerenveen nog in elke wedstrijd had gescoord. De Friezen speelden in de eerste helft wat beter dan de gastheer, maar verzuimde de kansen te benutten. De Hagenaars waren volgens de NOS zelf ook niet bij machte de slechte beurt van Heerenveen finaal af te straffen

De Friezen staan nu vierde met 45 punten, drie minder dan koploper PSV dat morgen nummer drie FC Twente ontvangt. ADO bezet de vijftiende stek met 25 punten. Nummer twee op de ranglijst AZ komt later vanavond in actie tegen Heracles.