Gekloond door golven

Drijven en delen. Meer kan een koraalembryo niet. De jonge diertjes zijn overgeleverd aan wind en golven, die de naakte embryo’s met gemak uit elkaar doen scheuren. Maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen. De cellen van het jonge embryo zijn robuust: zelfs embryofragmentjes kunnen nog uitgroeien tot volwassen poliepen. De dieren die zo uit hetzelfde ‘moederembryo’ ontstaan, zijn klonen van elkaar (Science, 2 maart).
Drijven en delen. Meer kan een koraalembryo niet. De jonge diertjes zijn overgeleverd aan wind en golven, die de naakte embryo’s met gemak uit elkaar doen scheuren. Maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen. De cellen van het jonge embryo zijn robuust: zelfs embryofragmentjes kunnen nog uitgroeien tot volwassen poliepen. De dieren die zo uit hetzelfde ‘moederembryo’ ontstaan, zijn klonen van elkaar (Science, 2 maart).