Fusie jeugdgezelschappen

Drie jeugdgezelschappen in Rotterdam gaan samen een nieuwe organisatie vormen, voorlopig onder de naam ‘Maas’. Het gaat om jeugddansgezelschap Meexers, Theatergroep Max. en Theatergroep Siberia. Ze nemen hun intrek in het pand De Gouvernestraat in de binnenstad van Rotterdam, waarin vroeger Lantaren/Venster was gevestigd.

Ze zullen niet alleen zelf theater en dans voor jong publiek produceren, maar ook stukken van andere gezelschappen programmeren. Moniek Merkx, artistiek leider van Max., gaat de nieuwe organisatie leiden. Arthur Rosenfeld van Meekers en Jolanda Spoel van Siberia komen in het artistieke team. Spoel krijgt bovendien de verantwoordelijkheid krijgen voor de programmering.

Merkx: „Alleen al door samen in één pand te gaan zitten, bezuinigen we flink. Door de combinatie van dans en theater in één organisatie worden artistiek interessante cross-overs mogelijk tussen de disciplines. En met een eigen huis waarin ook andere jeugdgezelschappen worden geprogrammeerd, wordt de nieuwe organisatie het hart van dans en theater voor jongeren in Rotterdam.”