Citaten

„Als mijn draagvlak in de partij, als dat door de officiële partijorganen versmald zou worden wegens mijn relatie, dan is het mijn partij niet meer.”

Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, CDA), in Kwestie van kiezen (RTL4), 26 februari.

„Het grappige is: mensen kopen van die heel dure auto’s, maar er zijn geen wegen om op te rijden. Want de infrastructuur in dit land is een drama.”

Derk Sauer, mediaondernemer, in Brandpunt (KRO), 26 februari.

„Zeg, Geert, ik wil ook best heel even jouw fractie komen leiden, hoor. Lijkt mij wel lachen, dirigent zijn van 24 blind gehoorzamende roeptoeters. Wie weet, misschien lukt het mij wel om ze niet vals te laten spelen (of de klepzeiker uit te hangen).”

Tweede Kamerlid Frans Timmermans (PvdA) tegen PVV-leider Geert Wilders, op Facebook, 28 februari.

„Ik ga verder dan mijn vrouw. Ik vind dat televisie helemaal geweerd moet worden van het Binnenhof.”

Hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging, in de talkshow Pauw & Witteman (VARA), 28 februari.

„Ophoepelen nu, kindertjes!”

Hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging tegen Rutger Castricum en diens cameraman, in de ongemonteerde versie van de schermutselingen met PowNews, 29 februari.

„De mediawerkelijkheid bepaalt dat er eigenlijk maar twee kandidaten zijn voor het PvdA-leiderschap: Ronald Plasterk en Diederik Samsom.”

Tijs van den Brink, presentator van Moraalridders (EO), 29 februari.

„Neem de publieke omroep. Die gaat uit van de kijkcijfers. Dat is in diepste wezen een rechtse manier van denken: veel is goed.”

Cabaretier Jeroen van Merwijk in Pauw & Witteman (VARA), 1 maart.