Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Britse fotograaf vertelt over Homs: ‘een systematische slachting’

De Britse fotojournalist Paul Conroy raakte anderhalve week geleden gewond bij een aanval van het Syrische leger op de stad Homs. Gisteravond vertelde hij de BBC over wat hij meemaakte en hoe verschrikkelijk de situatie in Homs is.

Conroy beschrijft bijvoorbeeld hoe hij de aanval op het mediacentrum in de belegerde wijk Baba Amr ervaarde, waarbij twee van zijn collega’s om het leven kwamen. Over het onderdrukken van de volksopstand in Homs zegt hij:

“I’ve neer seen anything like this. It’s the systematic slaughter of a civilian population. The only reason they’re doing it is to eliminate the people and the buildings of Baba Amr. It’s no war, it’s a slaughterhouse.”

Conroy zegt dat hij in Homs was om de wereld te laten zien wat zich afspeelt op “plaatsen waar het licht niet vaak schijnt”. Bekijk en beluister hieronder zijn hele relaas vanuit zijn ziekenhuisbed in Groot-Brittannië:

http://www.youtube.com/watch?v=xyWi5u_r_pA&feature=player_embedded