Af en toe zon

Na het vaak grijze en rustige weer van de afgelopen dagen zet vandaag geleidelijk een verandering in. Onder invloed van een storing, die vanuit het westen nadert, trekt de wind wat aan. Begint de dag nog bewolkt en nevelig met plaatselijk motregen, vanuit het zuidwesten komt in de loop van de dag op steeds meer plaatsen de zon door. Het noorden en oosten lijken echter het grootste deel van de dag of zelfs helemaal bewolkt te blijven. Bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen wordt het tussen 10 graden in het noordoosten en 14 graden in het zuiden.

Vanavond en vannacht klaart het ook in het noordoosten en oosten even breed op, later drijven weer wolkenvelden binnen waaruit lokaal wat regen kan vallen. De temperaturen dalen tot 4 of 5 graden.

Morgen zijn er nog steeds wolkenvelden, maar af en toe laat ook de zon zich zien. Vooral in de middag is er opnieuw kans op een klein buitje. Er waait een zwakke tot matige wind, in het binnenland uit het zuidwesten, aan zee uit het noordwesten en het kwik komt rond 10 graden uit, maar in het Waddengebied is het net iets kouder.

Maandag en dinsdag wordt het nog iets kouder; het kwik komt niet hoger dan tussen 4 en 7 graden. Het weerbeeld is vriendelijk, met vooral dinsdag veel zon. In de nachten gaat het enkele graden vriezen.