Weer

We bevinden ons nog steeds in zeer zachte lucht, maar doordat afgezwakte storingen over ons land trekken, blijft bewolking ons parten spelen. Morgen zal met name in het zuiden de zon zich af en toe laten zien en daar waar het opklaart, wordt misschien de 15 graden gehaald.

Dat zal lang niet overal het geval zijn, want vanuit het zuiden brengt een zwakke storing vannacht allereerst veel bewolking en af en toe een spat regen, met temperaturen tussen 5 en 8 graden. Voor de storing uit zitten nog een aantal opklaringen waarin het wat kouder kan worden.

Morgen overdag begint met veel wolken, soms wat gespetter en lokaal wat mist. De mist verdwijnt snel, maar op veel plekken blijft bewolking overheersen. Vanuit het zuiden, achter de storing aan, zal het langzaam wat opklaren.

In de middag vallen er, met name ten zuiden van de rivieren, af en toe gaten in het wolkendek, waardoor het kan opwarmen en misschien lokaal 15 graden wordt gehaald. In het noorden van het land merken we hier helaas weinig van, met veel bewolking en 9 graden.

Vanaf dinsdag is er meer zon maar wordt het frisser. Tot die tijd blijft het zacht met veel bewolking en soms een beetje regen.