Video: Controversiële Russische babyslingeraar is terug

De Russische Lena Fokina laat zien hoe baby yoga in z'n werk gaat. Beeld: Youtube.com

Yoga voor baby’s, dat is een goed idee, dacht de Russische Lena Fokina. Niet iedereen is het daarmee eens. Waarschuwing: de beelden kunnen onprettig zijn.

Ruim een jaar geleden kwam de babyslingeraar Fokina al in opspraak door haar onconventionele methode van hoe om te gaan met kinderen. Blijkbaar slingert ze nog steeds nietsvermoedende baby’s om haar hoofd, zo blijkt uit dit recente filmpje gemaakt in haar Egyptische woonplaats Dahab:

Het Amerikaanse tijdschrift Time deed vorig jaar onderzoek en kwam erachter dat baby yoga inderdaad bestaat, en dat het als doel heeft je kind moediger en leniger te maken. Fokina baseert haar theorie op die van de Russische psychotherapeut en verloskundige Igor Borisovitsj Charkovsky, die pasgeborenen graag in ijskoud zeewater onderdompelt.