Valentijn anno 2012

Om de les taalvaardigheid een actueel tintje te geven, wil ik de leerlingen uit de brugklas een stapelgedicht laten maken. Na een introductie over de liefde raakt de klas op dreef, de stemming zit er goed in. Ik zet op de achtergrond een stemmig YouTube-filmpje op. Tijd voor het uitwisselen van ideeën. Robert, die na

Om de les taalvaardigheid een actueel tintje te geven, wil ik de leerlingen uit de brugklas een stapelgedicht laten maken. Na een introductie over de liefde raakt de klas op dreef, de stemming zit er goed in. Ik zet op de achtergrond een stemmig YouTube-filmpje op.

Tijd voor het uitwisselen van ideeën. Robert, die na enig aarzelen inspiratie had, wil zijn gedicht wel voorlezen. Zijn gedicht begint verrassend: „Jouw behaarde lijf, jouw behaarde lijf is zacht …”

Ik laat hem niet verder lezen en voel enige boosheid opkomen.

Te snel, blijkt nadat Robert me uitlegt dat het over zijn hond gaat.

Bernadette Wijdeveld