Lage winst Kas Bank

Kas Bank heeft over het gehele afgelopen jaar een kleine nettowinst gemaakt, met name behaald in de eerste zes maanden van het jaar. Dat meldt de effectenbewaarbank vrijdag.

De jaarwinst kwam uit op 10,2 miljoen euro, tegen 18,5 miljoen in 2010. Het totaal aan baten zakte tot 115,3 miljoen euro, van 117,1 miljoen euro.

Analisten geraadpleegd door persbureau Dow Jones hadden op voorhand een nettowinst van 11 miljoen euro verwacht en totale baten van 115,2 miljoen euro.

De Kas Bank wijt de winstdaling met name aan lagere winsten op de beleggingsportefeuille, afschrijving op goodwill en lagere transactievolumes op de financiële markten.

Na over het eerste halfjaar een nettowinst van 10 miljoen euro gemeld te hebben, waarschuwde KAS al voor verliezen op de effectenportefeuille. Ook kondigde de bank een nieuwe samenwerking met Dwpbank uit Duitsland aan.

De nieuwe samenwerking verloopt volgens schema, aldus bestuursvoorzitter Albert Röell in een toelichting. Hij verwacht dat hiermee de rentabiliteit zal verbeteren „zodra herstel van de financiële markten in Europa optreedt”.

Aan een concrete vooruitblik voor 2012 waagt de bestuurder zich niet, „gezien de voortdurende onzekere situatie op de Europese financiële markten”. (Novum)