Kranten

„Griekenlands overheidsfinanciën zijn een catastrofe – maar Nederland? Nu heeft ook de regering in Den Haag een begrotingsprobleem, terwijl de staat daar gold als solide. Dankzij de populist Wilders kan dat tot een nieuwe politieke crisis midden in Noord-Europa leiden.”

Süddeutsche Zeitung, München

„Wat de begrotingsdiscipline van EU-staten betreft lopen pretentie en werkelijkheid uiteen. De Nederlandse regering bijvoorbeeld bekritiseert Griekenland sinds jaar en dag omdat het zich niet aan zijn bezuinigingsbeloften houdt – en moet nu beteuterd toegeven dat het volgend jaar een economisch gat van 4,5 procent moet vullen. ”

Die Presse, Wenen

„De Nederlandse regering heeft behoord tot de sterkste bepleiters van een bezuinigingskoers voor Griekenland en de andere landen die zijn gered. De cijfers van donderdag veroorzaakten een zeker leedvermaak bij de schuldenlanden in de eurozone.”

The Guardian, Londen