Kortkolom sport

Krajicek kansloos in kwartfinale Acapulco

Rotterdam. Michaëlla Krajicek is gisteren uitgeschakeld in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Acapulco. Op het Mexicaanse gravel was de als eerste geplaatste Italiaanse Roberta Vinci veel te sterk: 6-2, 6-0. Voor Krajicek was het de tweede week op rij, na Memphis, dat ze de laatste acht behaalde bij een WTA-toernooi. De Nederlandse tennisster staat momenteel 72e van de wereld. Vinci krijgt in de kwartfinales gezelschap van haar landgenotes Flavia Pennetta en Sara Errani (3). De nummer een van de plaatsingslijst neemt het op tegen Errani. Pennetta treft Irina-Camelia Begu uit Roemenië (4). In de halve finales bij de mannen staan de Spanjaard David Ferrer (1) en de Colombiaan Santiago Giraldo tegenover elkaar. De Zwitser Stanislas Wawrinka neemt het op tegen Fernando Verdasco (8) uit Spanje . (Novum)

Federer treft Del Potro in halve finale Dubai

Rotterdam. Juan Martin del Potro neemt het in de halve finale van het ATP-toernooi in Dubai op tegen de als tweede geplaatste Zwitser Roger Federer. De Argentijn (8) was gisteren met 7-6, 6-2 te sterk voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (4). Federer, die in zijn kwartfinale-partij de Rus Mikhail Youzhny versloeg, liet Del Potro in de finale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam vorige maand nog kansloos. Ook Novak Djokovic is gisteren eenvoudig doorgedrongen tot de halve finale in Dubai. De Servische nummer één van de wereldranglijst klopte zijn landgenoot Janko Tipsarevic (7) met 6-1, 7-6. Djokovic neemt het bij de laatste vier op tegen Andy Murray (3), die eerder Tomas Berdych (5) versloeg. (Novum)

Faillissement voor Zwitserse club Servette

Rotterdam. De Zwitserse voetbalclub Servette heeft gisteren faillissement aangevraagd. Dat heeft de Iraanse voorzitter Majid Pishyar bekendgemaakt. De zeventienvoudige landskampioen kampt naar verluidt met een schuld van tussen de 1,4 en 2,4 miljoen euro. Pishyar legt de schuld bij de gemeente Genève. Volgens hem kreeg Servette te weinig steun. Servette is na Xamax Neuchâtel de tweede Zwitserse club die dit seizoen omvalt. Xamax vroeg in januari faillissement aan en werd uit de competitie gehaald. Servette, waarvan FIFA-preses Sepp Blatter erevoorzitter is, liet zich in 2005 al eens failliet verklaren. Na een doorstart keerde de club dit seizoen terug in de hoogste Zwitserse afdeling. De club staat momenteel vierde. (Novum/AP)

FIFA onderzoekt 10-0 Bahrein vs. Indonesië

Rotterdam. Wereldvoetbalbond FIFA is een ‘routineonderzoek’ begonnen naar de 10-0 zege van Bahrein op Indonesië. Die uitslag riep vraagtekens op omdat Bahrein een achterstand in doelsaldo van negen doelpunten moest goedmaken op Qatar om kans te houden op WK-kwalificatie. Daarvoor had Qatar echter moeten verliezen van Iran, maar die landen speelden gelijk. Volgens de FIFA is het onderzoek gerechtvaardigd vanwege „het opmerkelijke resultaat afgezet tegen de verwachte uitkomst en voorgaande onderlinge ontmoetingen”. Doel is het „behouden van het onvoorwaardelijke vertrouwen in onze sport”. De Indonesische bond, waar de Nederlander Wim Rijsbergen werkzaam is, ontkent opzet. (Novum)

F1-coureur Barrichello stapt over naar Indycar

Rotterdam. De Braziliaanse autocoureur Rubens Barrichello verruilt na 19 jaar en 325 grand prix’ de Formule 1 voor de Amerikaanse Indycar-series. Barrichello (39) moest aan het einde van vorig seizoen zijn plaats bij het F1-team Williams afstaan aan landgenoot Bruno Senna. (Novum)