John de Mol achter de piano

College Tour Ned. 3, 20.25 - 21.20 uur

College Tour heeft dit jaar een mooi rijtje gasten: Mark Rutte, Matthijs van Nieuwkerk, Rijkman Groenink. En vanavond John de Mol. Statuur is belangrijk voor het programma, waar een groep studenten een ‘inspirerend persoon’ mag ondervragen.

In de uitzending van vanavond krijgt John de Mol een zaal met 700 studenten in het De la Mar theater in Amsterdam tegenover zich. De studenten kunnen soms ontwapenend werken: iemand die Rijkman Groenink vraagt wat hij toch doet met al dat geld, of Louis van Gaal waarom hij niet terug naar Ajax komt.

Bij John de Mol valt dat tegen: waarschijnlijk wordt het eruit geknipt, maar tijdens de opnamen gisteren vielen de studenten De Mol vooral lastig met schaamteloze vragen („Mag ik een minuut van uw tijd om mijn format toe te lichten?”). De Mol ging er goed mee om: „Het antwoord is nee”.

Spannende televisie werd het pas toen De Mol achter de piano plaatsnam en ‘Let It Be’ van The Beatles speelde. Eerder ontweek hij de moeilijke vragen, als die al werden gesteld. De Mol weigerde The Winner Is een mislukking te noemen en ging niet in op vragen over hoe hij zijn geld besteedt. Een nieuwtje werd presentator Twan Huys niet gegund.

Eentje dan misschien. De Mol bekende na de zomer een live dansshow van „zestig, zeventig, tachtig uur” uit te zenden. Het koppel dat het langste blijft staan wint. Kijkers gegarandeerd voor De Mol. „Ik speel graag voor een vol stadion.”

Stijn Bronzwaer