Jacht op Obama is geopend: Go to hell Barack

Een van de posters in een metrostation die Obama oproepen 'naar de hel' te lopen. Foto AFP / Karen Bleier

In metrostations door heel Washington DC is de felle en duidelijke boodschap op levensgrote posters te lezen: “Go to hell Barack.” Reden voor de felle kreet is het omstreden beleid omtrent de gezondheidszorg van Obama.

Inwoners van de hoofdstad worden op de posters gewaarschuwd met een duidelijke beschuldiging in de richting van de zittende president:

“Obama wil dat politici en bureaucraten de Amerikaanse gezondheidszorg volledig gaan beheersen.”

Verder verwijzen de posters naar een documentaire die gaat aantonen hoe schadelijk Obama’s beleid is voor Amerikanen.

Het Democratische Congreslid Jim Moran heeft inmiddels geëist dat de posters worden verwijderd, omdat de tekst “Loop naar de hel Barack” volgens hem zelfs in de felle politieke cultuur van de VS te ver gaan. Het beheer van de metrostations wil daar volgens persbureau AP niet aan. Dat zou de vrijheid van meningsuiting aantasten.

Of het de agressieve postermakers lukt indruk te maken op Obama, is nog maar de vraag. De charismatische president toonde zich eind vorige maand nog erg ontspannen, ook nu de campagnestrijd echt op gang komt.