Gevonden: twaalf dode honden en één dode kat

Op het voormalige clubhuisterrein van de beruchte motorclub Hells Angels ligt een menselijk lichaam begraven, luidde een tip die de Amsterdamse politie kreeg. De Amsterdamse politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten en vonden: kadavers van twaalf honden en één kat.

Het onderzoeksteam begon afgelopen woensdag aan het grote zoek- en graafwerk. Het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg naast de Bijlmerbajes werd afgezet met lint en zwarte schermen. Met onder meer een grondradar werd een aantal meter de grond ingekeken. „Als we hadden geweten dat er alleen dieren zouden liggen, hadden we dat allemaal niet gedaan natuurlijk”, zegt een woordvoerder van de politie. Het onderzoek van de politie werd gisteravond gestopt.

De Hells Angels vertrokken eind januari van het terrein waar hun clubhuis Angel Place stond. De gemeente betaalde hun een onteigeningsvergoeding van 400.000 euro.

De gemeente Amsterdam wilde de Hells Angels uit de stad weg hebben omdat ze in verband worden gebracht met criminele activiteiten. Op het terrein moeten in de toekomst huizen en een park verrijzen. Het is niet de eerste keer dat er op het terrein is gegraven door de politie. Bij een eerder onderzoek werd ook niets gevonden.