Flapraden: de uitslag

Afgelopen maandag verscheen op de blog van NRC Boeken de derde aflevering van ‘Flapraden’, de lunchquiz waarin de opdracht was om titel en auteur te raden bij boekomslagen. Vandaag: de uitslag. De opgave van afgelopen maandag bestond uit negen boekomslagen van internationale auteurs. Er werd onder de hashtag #flapraden gedubd, gezeurd en gekozen, en er

Afgelopen maandag verscheen op de blog van NRC Boeken de derde aflevering van ‘Flapraden’, de lunchquiz waarin de opdracht was om titel en auteur te raden bij boekomslagen. Vandaag: de uitslag.

De opgave van afgelopen maandag bestond uit negen boekomslagen van internationale auteurs. Er werd onder de hashtag #flapraden gedubd, gezeurd en gekozen, en er kwamen 18 oplossingen binnen.

Voordat de winnaar bekend wordt gemaakt, nu eerst de oplossing!

En nogmaals, in tekst:
1. Ian Fleming met Casino Royale.


2. J.R.R. Tolkien met The Fellowship of the Ring.

3. Harry Mulisch met De aanslag.

4. Ken Kesey met One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

5. Joseph Conrad met Heart of Darkness.

6. Harry Muesli met De ontdekking van de zemel.

7. Kluun met Komt een vrouw bij de dokter.

8. Vladimir Nabokov met Lolita.

9. Bret Easton Ellis met American Psycho.

Zoals Leonie Marang terecht schreef:

Allemaal ook nog eens verfilmd :)

Dat leek de jury leuk, op de ochtend na de uitreiking van de Oscars.

De winnaar

De winnaars van de tweede aflevering van Flapraden zijn Floris Lieshout en Orli Austen! Zij stuurden maandagmiddag al een foutloze oplossing op. De jury vermoedt dat ze begrepen dat het om verfilmde boeken ging, waardoor het raden van het moeilijke omslag van De aanslag iets eenvoudiger werd.

En dan de prijs: die bestaat naast de eer uit het boek Moeten wij van elkaar houden van Bas Heijne en is beschikbaar gesteld door webwinkel NRC Lux.

Maandag gaan we weer #flapraden.