Espresso met Joan Franka

De vereniging Steunpunt Real Indian Nation heeft zangeres Joan Franka gewaarschuwd. De winnares van het Nationaal Songfestival krijgt grote problemen als ze haar hoofdtooi nog eens opzet. ‘Ik ben ongelofelijk bang,’ zegt Franka op haar onderduikadres.

Beeld: Youtube

Azerbeidjan

De vereniging Steunpunt Real Indian Nation heeft zangeres Joan Franka gewaarschuwd. De winnares van het Nationaal Songfestival krijgt grote problemen als ze haar hoofdtooi nog eens opzet. ‘Ik ben ongelofelijk bang,’ zegt Franka op haar onderduikadres. ‘Ze vinden dat ik indianen beledig.’ Ze neemt een klein slokje espresso. ‘Maar ik heb louter uit esthetisch oogpunt gekozen voor een indianentooi.’ Vindt ze veren mooi? ‘Ja,’ antwoordt Franka. ‘Ik wil verder geen politieke boodschap verkondigen.’

Voorzitter Toine de Jongh van Steunpunt Real Indian Nation vindt dat Joan Franka mooi kan zingen, maar dat de hoofdtooi echt af moet. ‘Ik ben benieuwd wat de SP van een indianentooi-verbod zal vinden,’ zegt de winnares van het Nationaal Songfestival. ‘De PVV is waarschijnlijk voor.’ Volgens voorzitter Toine de Jongh is er een kans dat indianen in opstand zullen komen. ‘Ik heb met de organisatie van het Internationaal Songfestival in Azerbeidzjan gebeld,’ zegt Franka, ‘maar ze denken dat het een grap is.’ Waarom? ‘Ze hebben nog nooit een indiaan in Azerbeidjan gezien,’ antwoordt Franka. ‘Laat staan met pijl en boog in de aanslag.’ Houdt ze dus haar hoofdtooi op tijdens de halve finale? ‘Ik weet niet wat ik moet doen,’ zegt Franka. ‘Ik ben echt heel bang, maar ik vind veren ook echt heel mooi.’

    • Ernest van der Kwast