Barcelona overweegt vertrek uit zijn verouderde voetbaltempel

Camp Nou, een van de bekendste stadions ter wereld, dreigt zijn vaste bespeler FC Barcelona kwijt te raken. De renovatie van de voetbaltempel in Barcelona zou zoveel geld kosten dat nieuwbouw de voorkeur geniet, melden Spaanse media vandaag.

Voorzitter Sandro Rosell van FC Barcelona zou volgens de krant El Mundo Deportivo binnen twee weken een strategisch plan aan het clubbestuur voorleggen, waarin onder meer de plannen voor nieuwbouw aan bod komen. Volgens de krant stuurt de preses aan op een nieuw multifunctioneel stadion met een hotel, restaurants, een bioscoop en een theater. De locatie daarvoor is onbekend, maar volgens El Mundo Deportivo is het aannemelijk dat het nieuwe stadion van Barcelona ook in de wijk Les Corts zal worden gebouwd. Dat is nu ook de locatie van Camp Nou, letterlijk ‘nieuw veld’.

Camp Nou, tevens het stadion van het Catalaanse elftal, heeft sinds de ingebruikname in 1957 weinig opknapbeurten ondergaan. Met bijna 100.000 zitplaatsen is het verouderde stadion het grootste van Europa. In het stadion speelden voetbalgrootheden Johan Cruijff, Diego Maradona, Hristo Stoichkov, Romario, Ronaldo en Ronaldinho hun wedstrijden voor FC Barcelona. Momenteel speelt het sterrenteam van aanvaller Lionel Messi zijn thuiswedstrijden in Camp Nou.