Weer

Vanuit het westen wordt nog steeds vochtige lucht aangevoerd waarin laaghangende bewolking, nevel en lokaal hardnekkige mist de boventoon blijven voeren.

Vanavond en vannacht verandert er weinig. Onder de wolken wordt het op veel plaatsen opnieuw nevelig of mistig. In het noorden verloopt de nacht, met temperaturen tussen 2 en 4 graden, minder zacht dan de afgelopen nachten. In het zuiden blijft het kwik wederom rond 8 graden steken.

Ook morgen is er weinig ruimte voor zon en blijft het lokaal mistig. Bij een zwakke tot matige naar noordoost draaiende wind wordt het in het noorden 6 tot 9 graden. In het zuiden stijgt het kwik tot boven de 10 graden.

Ook op zaterdag en zondag is er weinig zon. Bovendien kan er af en toe wat regen vallen. Vooral zaterdag verloopt zacht, met maxima in het zuiden rond 14 graden.

Vanaf maandag stroomt met een noordoostenwind koudere lucht naar ons land, met maandag nog een paar buien en dinsdag eindelijk wat zon.

In de nachten naar dinsdag en woensdag gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen. Die vorst is tijdelijk. Vanaf woensdag wordt het met naar west draaiende winden zachter en wisselvallig.