The Guardian etaleert journalistieke vormen - met de drie biggetjes

Guardian

Hoe komt onze ‘open’ vorm van journalistiek in de praktijk naar voren? The Guardian vroeg het zich af en kwam met dit antwoord: een filmpje over hoe het vandaag de dag het verhaal van de drie biggetjes zou brengen.

In de twee minuten durende spot zien we hoe het verhaal voor het eerst de voorpagina van de krant haalt, vervolgens ruimte biedt voor opinieartikelen, infographics en discussies op sociale media, totdat het verhaal een verrassende wending krijgt.

Voor wie een opfriscursus nodig heeft (het Disney-filmpje stamt immers helemaal uit 1933), hier de versie uit de tijd dat er nog geen YouTube-campagnes en iPad-kranten waren:

Op de site van The Guardian is een fotoserie van hoe de campagne gemaakt werd te bekijken.