New York DBGB Kitchen & Bar

Daniel Boulud is een van de contemporaine, culinaire helden van New York. En dat gegeven wordt in The Big Apple niet onder eetstoelen of banken gestoken. ‘Chef-owner of several award-winning restaurants and Feast & Fêtes Catering Company’ is de openingszin op zijn homepage. Boulud, geboren in het Franse Lyon, wordt thans zelfs beschouwd als een van de leading culinary authorities in het land. De nieuwste loot van zijn imperium heet DBGB Kitchen & Bar, een lowdown downtown place waar de Franse brasserie de Amerikaanse taveerne ontmoet.

Claim to fame: de keuze uit veertien verschillende huisgemaakte worsten. Van Boudin Basque tot Beaujolaise. Van Tunisienne tot Toscane. Ik koos echter voor de DBGB Dog, een hotdog die op de kaart staat als een homemade beef wiener. Omdat het hoofdgerecht ($ 25,00) voorziet in de keuze van nog een tweede worstbereiding liet ik vanwege de lekkere trek ook nog een Coreanne, korean-style pork sausage, aanrukken.

Nu beschouwen de New Yorkers het ook als volledig bon ton om dergelijke vleesversnaperingen weg te spoelen met een glas bier van vaasformaat, gevuld met een van de tweeëntwintig soorten die DBGB Kitchen & Bar op tap heeft. De zaak voorziet daarentegen ook in een onalledaagse, gunstig geprijsde wijnkaart waarop ik spannende flessen aantref.

Clos Floridène Blanc 2010 bijvoorbeeld. ($ 65,00). Nu vormt deze witte Graves weliswaar niet de gedroomde combinatie met voornoemde twee sausages, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn tafelgenoot en ik de fles al leeg hadden bij de Kumamoto-, Fisher Island- en Wild Goose oesters ( à € 3,00) en de slakken ( € 14,00) die als voorgerecht dienden.

Vandaar dat we nog maar een fles Domaine la Soumade Rasteau Côtes du Rhône Villages 2007 (€ 54,00) bestelden. Ons hotel was immers toch op crawling distance.