internationaal

Sol LeWitt

De Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt is een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de Minimal Art en de conceptuele kunst. LeWitt maakte tekeningen, foto’s en grafisch werk, maar is vooral bekend voor zijn geometrische, modulaire sculpturen en zijn architecturale Wall Drawings. Zijn Wall Drawings in zwart-wit zijn te zien in Metz op de tentoonstelling Sol LeWitt - Wall Drawings from 1968 to 2007 .Vanaf 7 maart, Centre Pompidou, Metz, Frankrijk. www.centrepompidou-metz.fr

Tony Oursler

Museum ARoS in Aarhus wijdt een tentoonstelling aan het werk van de de Amerikaanse videokunstenaar Tony Oursler. Op Face to Face zijn 34 bekende werken te zien van de kunstenaar, maar ook nieuwe werken die hij speciaal voor deze tentoonstelling maakte. t/m 29 juni. ARoS, Aarhus. www.aros.dk

Whitney Biënnale

Iedere twee jaar organiseert het Whitney Museum in New York een biënnale waarin een dwarsdoorsnede van Amerikaanse hedendaagse kunst te zien is. Curatoren Elisabeth Sussman, Sondra Gilman en Jay Sanders selecteerden 51 kunstenaars waaronder Richard Hawkins, Sam Lewitt en Michael Clark.

1 mrt t/m 27 mei. Whitney Museum, New York. www.whitney.org

Arnold Newman

Op de tentoonstelling Arnold Newman. Masterclass zijn 200 oude zwart-witfoto’s te zien uit het oeuvre van de beroemde portretfotograaf. 3 mrt t/m 20 mei. CO, Berlijn, Duitsland. www.co-berlin.info