Dum-duh-duh-dum… 007-deuntje door robotgestuurde multicopters

Ze worden niet door mensen bestuurd maar volledig geprogrammeerd door computers. En deze zogenoemde quadrotors bespelen als zodanig een keyboard, gitaar, drum en bekken om de wereldberoemde James Bond-theme ten gehore te brengen.

Ze worden niet door mensen bestuurd maar volledig geprogrammeerd door computers. En deze zogenoemde quadrotors bespelen als zodanig een keyboard, gitaar, drum en bekken om de wereldberoemde James Bond-theme ten gehore te brengen.

De ‘gitaar’ is eigenlijk de basis van een ontmanteld bankstel waarover snaren zijn gespannen. Studenten van de School of Engineering and Applied Science van de universiteit van Pennsylvania hingen ijzerdraad aan de multicopters waarmee de snaren werden aangeslagen. De vliegmachientjes opereren autonoom, in die zin dat hun ritme en beweging niet door mensen wordt aangestuurd.

Deze video werd gisteren voor het eerst getoond op de TED2012 Conference in Long Beach, Californië. Daar komen liefhebbers van technologie, entertainment en design uit de hele wereld samen. Sindsdien trok dit filmpje al meer dan 125.000 kijkers.

    • Jules Seegers